Onze Campers
Waarom een camper??

jaren geleden zijn we op het idee gekomen om met vakanties toch maar weg te gaan, de reden was dat mijn schoonouders een campertje hadden en daar mee rondtrokken.

Het leek ons wel leuk om af en toe eens een weekend of weekje weg te gaan, maar een tent, daar krijg je mij absoluut niet in, dat is onbespreekbaar. Ik zal daar een beetje in zo'n onding gaan zitten, nee mij niet gezien, en ja respect voor die die het wel doen.

 
 
NEEEEEEEEEE!!!!
 
 
 
 
Dus plan 2
 
Caravan, ja ja, we hadden het idee om een caravan te kopen, dus op zoek.
na wat gezoek op het internet en de lokale vondst, zijn we bij een oude knaus uitgekomen, je weet wel zo een met een gietijzeren onderstel , een koekeblik op wielen!! nou hij zag er toppie uit van binnen en buiten, dus gekocht, en ja hoor , meneerde ex chauffeur hat een sleurhut, iets waar hij heel zijn rijdende carieere op heeft zitten vloeken, je kent het wel.

 
 
Wij er dus mee weg, en jonge jonge wat een plezier, die hond begon al te blaffen en te vervelen toen we de deur nog niet uit waren, en we moesten nog helemaal naar valkenburg.
 
 
fout dus.
 
 
De eerste rit bleek voor mij al genoeg, dat is niks voor ons, maar op naar Valkenburg. Daar aangekomen (we hadden daar met schoonmoeders afgesproken, waren we inmiddels een uur met die voortent aan het vechten, toen mijn schoonouders arriveerde, die parkeerde hun Bustner, draaide de luifel uit, 2 stoelen en de tafel buiten, en binnen 10minuten was de koffie klaar en zaten ze te genieten van het uit zicht. (leedvermaak dus, want daar was de Guust mee zijn voortent).
  
inmiddels heb ik wraak op die voortent genomen, ik heb hem kapot geknipt en doet inmiddels dienst als zijwand voor de luifel, en iedere keer als ie er aan komt te hangen, denk ik , ja ja, nou heb ik jou te pakken!!!!
 
 
Toen is eigenlijk voor mij de beslissing gevallen, we gaan een Camper kopen.
naderhand nog 2 kleine weekenden naar Arcen geweest en voila, klaar zei de Guust, ik doe da nie meer.
 
 
Dus op jacht naar een Camper, ja ja, makkelijk lullen, vind er maar een iedereen die ooit een camper gezocht heeft kan erover meepraten, 1000 campers bekijken en de goeie?? deze heeft dat die heeft dit, je moet er eigenlijk 3 kopen en daar een van maken, de perfecte indeling bestaat nog niet.
 
 
Maar na een half jaartje goed zoeken, hebben we uiteindelijk de knoop doorgehakt en de droom gevonden, en wel in een Detleff's globetrotter van 1987. een fiat 2,5 diesel en een leuke indeling.
 
 
Van buiten had ie wel wat meegemaakt, maar van binnen was ie als nieuw, een plaatje, en wij vol trots!! en ik kan zeggen, het is de beste beslissing van mijn leven geweest.

Ja ja, hier hebben we veel plezier aan beleefd
 
 
Na 2 jaar hebben we toch besloten om eens te kijken of we iets anders konden vinden. een van de belangrijkste redenen was toch dat we iedere avond een bed moesten maken, en we wilde graag 3 kant en klare bedden, zodat indien we stopten, we direct het bed in konden duiken.
 
 
Ook graag iets meer power, een 2,5 TD, een chauffeurs tik waarschijnlijk, maar bergop moet zo hard mogelijk en een vrachtwagen inhalen ook iets makkelijker, hij hoeft niet hard te gaan, we rijden toch niet harder als 100, dus topsnelheid, ondergeschikt. We hebben deze te koop gezet op donderdag stond ie in het krantje, en vrijdag was de eerste gegadigde die interesse had, en na een uur of 2 was ie verkocht, daar schrokken we toch wel van , het was niet echt de bedoeling dat het zo rap zou gaan, echter we hadden weer iets te doen, op zoek naar een andere!!
 
 

Via een advertentie zijn we toen terecht gekomen bij ge fam Cillissen in Groesbeek, zij verhuren Campers, en hadden een Ford 2,5 TD uit 1999 te koop, met een chausson opbouw.
 
Eigenlijk met een beetje vreemd gevoel zijn we toch maargaan kijken, met het idee, het zal wel niks zijn, maar bij aankomst bleek het precies te zijn wat we zochten, perfect een "stapelbed" voor de kleine en een alkoof voor ons, en dus altijd opgemaakte bedden, perfect en hij zag er goed uit.

 
 
Die familie heeft ons ook perfect behandeld, ook na de koop, gemaakte afspraken zijn nagekomen, en ik kan zeggen dat we tot nu toe zeer tevreden zijn. Hierbij effe een link naar hun site: Cillissen Camperverhuur. 
 
 

In augustus 2008 de laatste rit met de Ford gedaan, helaas dankzij een onoplettende touringcarchauffeur is ietotal los.
 
Dus we gaan voor een Hymer vol intergraal, en die hebben we gevonden. Een hymer B644G!!!

 


deze is inmiddels ook weer vertrokken, we zijn voorlopig effe zonder, en zoeken op het gemak een Bussie.